Élménybuborékok

Mindennapi történések, szórakoztató formában

A pásztói strandon

2009. július 04. 20:51 - Mióka*

Mint oly sok velem egykorú, én is imádok strandra járni. Tavaly a szüleimmel és a hugommal végigjártunk több közeli strandot. A hagyományt most is folytatjuk. Ma Pásztón voltunk egy kisterületű, hatalmas medencés, kultúrált környezetben. Le fogom írni nektek a tapasztalataimat, a pásztói strand előnyeit és hátrányait. 

A strand nem nagy területen található, de van két medencéje. A vizük nagyon tiszta. Különlegessége, hogy nem klórozással tisztítják a vizet, hanem egy újfajta vegyszeres módszerrel. A két medence közül az egyik kisgyerek számára kialakított medence, csúszdával, és hasonló elemekkel felszerelve. A másik medence hatalmas területű. Két részre van bontva. A kisebbik 1,6 m maximum mélységű. A nagyobbik rész 1,6-2,1 m mély. Régóta keresek olyan strandot, amelyiknél szabadon lehet ugrálni a vízbe. A pásztói strand ilyen! A medence egész területén úszni kell, hogy fent maradj a vizen. Ez persze jó a comb izmoknak, mert miközben próbálod magad fent tartani a vízben kénytelen leszel taposni. Érdemes valamilyen matracot magaddal vinni, ha nem akarsz több órán keresztül küzdeni a vízben. A nagyobb medence cseppet sem zsúfolt. Gondolom sokmindenkit megilyeszt a mélysége. Ha belegondolok, hogy Bükkszéken nem lehet elférni néha a nagymedencében, akkor ez előnye a pásztói strandnak. A medencék hideg vizűek, de nem jegesen hideg. A Bükkszékinél melegebb a medence vize.

A strand környezete olyan, mintha a kertbe feküdtél volna ki napozni. Sok hely van kellemes környezetben. Az öltöző kulturált, több is van, ami azért előny, mert nem kell sorban állni, ha át szeretnéd venni a bikinidet száraz ruhára. Egyetlen negatívumként a kaját tudnám példának hozni. Van lángos és palacsinta, illetve jégkrémeket is vásárolhat az, aki szeretne. Viszont aki sokat szokott általában enni, az vigyen magával kaját. Megint Bükkszéket tudom ellenpéldaként felhozni. Ott nagyon sok helyen van lehetőség frissen sülteket, gyroszt, halat, gofrit és hasonló nyalánkságokat vásárolni. A kérdés, hogy egy strandra enni vagy fürdeni és napozni mész-e? :)

Összességében kulturált hely a pásztói strand. A medencéjét imádom, ennivalót pedig tudok magammal vinni. A salgótarjáninál ezerszer jobbnak tartom. A környezet, a medence és még a kaja is több körrel jobb Pásztón.

U.i.: Ha Pásztóra mész strandolni, hazafelé mindenképpen egyél pár gombóc fagyit a közeli fagyizóban, mert itt készítik a környék legjobb fagyiját.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása