Élménybuborékok

Mindennapi történések, szórakoztató formában

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak

2010. március 14. 14:10 - Mióka*

A film rövid bemutatója:
Ismerd meg önmagad - ezt tanácsolták a régi görögök, és Percy Jackson ismeri is magát. Legalábbis azt hiszi. A 12 éves srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan így is. Hamarosan azonban rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik. Egy furcsa idegen rábeszéli anyját, hogy küldje el egy különös nyári táborba, ami nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. Percy itt tudja meg, hogy ő igazából Poszeidón eltitkolt fia. A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámját, amit Hadész, az alvilág ura rejteget. Percy földön, égen és föld alatt üldözi a lopott villámot, közben nagyon jól szórakozik a halhatatlanok között, és isteni szerencséje van: teljesíti a feladatát, eljut New Yorkba, ahol az Empire State Building tetején várja őt az istenek és emberek ura: Zeusz.

A film előzetesét láttam egy hónapja a moziban. Már akkor érdekesnek és különlegesnek tűnt. Nem vagyok kibékülve a törivel, de a görög mitológiában sok minden van, ami megfogott. Az egyik kedvenc mesefilmem például a Hercules, kedvenc gonosz főszereplőm pedig egyértelműen Hádész. Több átfedést találhatunk a gyerekeknek készült mesefilm és a Villámtolvaj között. Persze a két dolog egészen más.

A film úgy kezdődik, mint egy szokásos amerikai vígjáték. Helyes fiú, látszólagos boldog élettel, iskolaundorral és mégis valami baljós jellel. A váratlan fordulat aztán a műzeumban következik be, ahol hirtelen a srác úgy érzi magát, mintha egy álomba csöppent volna. Látszólag elég lazán kezeli Percy a hirtelen jött információkat, miszerint félisten, és a számára eddig ismeretlen apu maga Posszeidon. Kentaurok, istenek, lótuszvirág és mindenféle görög mitologikus lények jelennek meg a film során valóságosnak tűnő valótlansággal.

Percyt meggyanusítják azzal, hogy ellopta Zeusz villámját, amit persze nem ő tett. Kalandos útra indul az alvilágba, az Olümposzra, és mindenfelé Amerikában. A film komikus szereplője Percy "testőre", a néger Szatír, aki feldobja az egész sztorit a poénjaival és az érdekes testével.

A film magával ragadja a nézőt. Belecsöppensz egy varázslatos történetbe, és csak ámulsz és bámulsz a díszletek, szereplők és fordulatok láttán. És, hogy sikerül-e Percynek visszajuttatnia a villámot Zeuszhoz? Túléli-e az alvilági megpróbáltatásokat? És mindeközben megjelenik-e a sztoriban a szerelmi szál? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, ha megnézzük a Villámtolvaj című filmet. Jó szórakozást!

A film trailerje: https://www.youtube.com/watch?v=C9_kRHuGV0s&translated=1

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása